ege sürücü kursları

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman Başlar?

Sürücü Kursu Kayıtları Ne Zaman Başlar?

Sürücü kursu kayıtları ne zaman başlar? Ülkemizdeki tüm sürücü kurslarının yönetmelik gereği her ay dönem kayıtları bulunmaktadır. Sınıf kontenjan sayısını tamamlayan kurslar her ayın 1’i ile 10’u arasında dönem açabilirler. 

Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, derse başlamak istedikleri ayın en geç 10’una kadar kayıt için gerekli evraklar olan, 4 adet biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgesi ve sağlık raporunu hazırlayarak sürücü kurslarına başvurularını gerçekleştirebilirler. 


Ehliyet Kursu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ehliyet kursu başvurusu nasıl yapılır? Ehliyet almak için belirlenen yaş ve üzerindeki kişilerin bir çoğu bu sorunun yanıtını merak ediyor. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı Motorlu Taşıt Sürücü Kursuna giderek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavında başarılı olmaları durumunda ehliyet almaya hak kazanılır. 

MEB tarafından yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavında ilk yardım, araç tekniği ve trafik bilgisi derslerinden sınav olunur. Verilen doğru cevaplara göre değerlendirilen sınavda 70 puan alınması gerekir. Peki ehliyet başvurusu yapacak sürücü adaylarının yaşı en kaç kaç olmalı? Ehliyet için yaş sınırı nedir? Gelin bunlara da bir göz atalım;

A2, BE, B, C1, C1E, F, G sınıfı ehliyet alabilmek için 18 yaşını bitirmiş olmak.
M, A1, B1 sınıfı ehliyet alabilmek için 16 yaşını bitirmiş olmak.
A sınıfı ehliyet alabilmek için 20 yaşını bitirmiş olmak.
C, CE, D1, D1E sınıfı ehliyetler alabilmek için 21 yaşını bitirmiş olmak.
D ve DE sınıfı ehliyet alabilmek için de 24 yaşını bitirmiş olmak gerekmektedir.

Bu yazımızda sürücü kursu kayıtları ne zaman başlar, gerekli belgeler nelerdir, başvuru nasıl yapılır gibi soruları cevapladık. Kayıt öncesinde gerekli belgeleri son kez toparlamamız gerekirse de şu şekilde bir liste oluşturabiliriz;

Diploma veya Öğrenci Belgesi (1 Adet Onaylı Suretli)
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 1 Adet
İkametgah Belgesi (Muhtarlıktan)
Sabıka Kayıt Belgesi (Cumhuriyet Savcılığından)
Biyometrik Fotoğraf 4 Adet
Sağlık Raporu (Aile Hekiminden Alınır)
Not: Diploma ve Öğrenci Belgesi – İkametgah Belgesi Sabıka Kayıt Belgesi ve Sağlık Raporu E-Devlet’ten alınabilir.

Sürücü kurslarına kayıt olmak için her ne kadar yaş sınırı olsa da sürücü adaylarının kayıt olmadan önce kesinlikle araç kullanmaya hazır olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekir. Kursumuza kayıt olan her bir öğrencimize gereken ilgi ve alakayı gösteriyoruz fakat bunun öncelikle mental bir süreç olduğu da unutulmamalıdır. Kendinizi hazır hissettiğiniz an sizlere destek olmak için burada bekliyor olacağız. Kursumuza kayıt olan tüm sürücü adaylarımıza başarılar dileriz!
 

form

Sizi Arayalım

Numaranızı bırakın biz sizi arayalım.