ege sürücü kursları

Motor ve Araç Teknikleri Dersinin Amacı Nedir?

Motor ve Araç Teknikleri Dersinin Amacı Nedir?

Motor ve araç teknikleri dersinin amacı nedir? Günümüz teknolojisinde araç kullanmak artık herkes için bir ihtiyaç haline geldi. Bu açıdan şehir içinde veya şehir dışında araç kullanmak istediğimizde, aracımızı çok iyi tanımalı, herhangi bir problem ile karşılaştığımızda nasıl bir müdahalede bulunacağımızı iyi bilmemiz gerekmektedir.

Araç tekniği hakkında bilgi sahibi olmanız süreci doğru yönetebilmeniz açısından oldukça önemlidir. Motor ve araç teknikleri dersimizin amacı da tam olarak budur. Bu açıdan önceliğimiz, bilgili ve nitelikli sürücü adayları yetiştirmektir. 


Motor ve araç teknikleri dersinin amacı nedir? Sorusunu kısaca bu şekilde yanıtlayabiliriz. Trafikte hem kendimizin hem de diğer sürücülerin güvenliği için hem tarik kurallarına uymalı hem de kullandığımız araç hakkında bazı bilgilere sahip olmalıyız. Bu sayede bahsettiğimiz üzere, karşılaşacağımız sorunlarla çok daha rahat bir biçimde ilgilenebiliriz. Peki trafikte yaşanacak sorunların önüne geçmek için neler yapmalıyız, araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Kısaca inceleyelim

Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Araç kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde,istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple trafikte bir takım kurallara uyarak olası kazaların önüne geçilebilir. Bu kurallar her ne kadar basit olsa da sürücülerin ve yolcuların güvenliğini sağlamak için çoğu zaman gözden kaçabilmektedir. Genel olarak hem sürücülerin hem de yayaların uyması gereken bu kurallar trafikte herkesin işini kolaylaştırmaktadır. Trafikte olası hataları en aza indirmek ve kazaların önüne geçebilmek için bahsedeceğimiz trafik kuralları hayat kurtarıcı olabilir. 

Öncelikle trafikte her koşulda yavaş gitmek doğru bir davranış değildir. Aşırı yavaş araç kullanmak genelde arkanızda kalan sürücüyü rahatsız eden bir durumdur. Özellikle de sol şeritte iseniz 50 ile gitmek gibi bir hataya düşmeyin. Eğer yine de yavaş gitmek istiyorsanız sağ veya orta şeridi tercih edebilirsiniz. Trafikte sinyal de çok önemlidir, sinyal vermekte asla gecikmeyin, sağa veya sola dönmeden önce mutlaka sinyal verin. Bunların yanında, eğer araç kullanırken yağmur atıştırıyorsa, sileceklerinizi son hızda çalıştırmayın. En düşük seviyede çalıştırmak yeterli olacaktır. Arka camınızda buğulanma varsa da arka cam rezistansını çalıştırın. Böylece buğulanmanın önüne geçebilirsiniz.

Otoyolda dikkat etmeniz gereken önemli bir konu da “hız devamlılığıdır”. Otoyollarda belirli bir hız seviyesinde  gidilmesi gerekir. Bazı sürücüler otoyoldan çıkmadan önce daha otoyoldayken hızlarını düşürürler. Bu hiç de doğru değildir. Bu davranış arkadaki trafiğin karışmasına sebep olur. Sağ şeride geçtikten sonra yavaşlamak daha doğrudur.

Soğuk havalarda da ağaç ve köprü gibi bölgelerin gölgesinde oluşan aşırı buzlanmaya karşı da dikkatli olmak gerekmektedir. Yağmurlu havalarda farlarınızı yakmayı ihmal etmeyin. Bu sayede camlarındaki buğuyu gidermeyen sürücüler sizi daha rahat görecek ve birden sizin şeridinize girmeye çalışmayacaktır. Ayrıca emniyet kemerinizi takarken, emniyet kemerinizin alt kısmını midenize değil kalça kemiğinizin üzerine denk getirmeye çalışın. Herhangi bir kaza durumuna karşı kalça kemiğiniz daha dayanıklıdır. 
 

form

Sizi Arayalım

Numaranızı bırakın biz sizi arayalım.