İyi bir sürücü olmak için püf noktaları nelerdir? Güvenli sürücülük gitmek istediğiniz yere ne kadar erken gitmenizle ilgili değil, ne kadar dikkatli ve kurallı araç kullanmanız ile ilgilidir. İyi bir sürücü aracını iyi tanır. Sürücü aracına bindiği zaman koltuk ayarları, ayna ayarlarını trafiği en iyi şekilde görebilecek ve rahat hareket edebilecek pozisyonda ayarlamalıdır.
Gereksiz frenler hem trafikteki sürücülerin dikkatini dağıtmakta hem de aracınıza zarar vermektedir. Gereksiz yere yapılan fren vites değişiklikleri istediği için debriyaj pedalınızın yıpranmasına sebep olacaktır. Sürüş esnasında sollama kurallarına uyan bir sürücü her zaman için çok daha güvenli bir sürücüdür. Ülkemizde maalesef çok sık ihlal edilen kurallardan biri olan sollama, öncelikle karayolunun buna izin verip vermediği kuralıyla başlar. Sollamanın yasak olduğu, görüşün yetersiz olduğu bir karayolunda kendimizi ve diğer sürücüleri riske atmamamız gerekir.
İyi bir sürücü olmak için püf noktaları nelerdir? Bu sorunun cevabının bir kısmı bu şekildedir. Püf noktalarından bahsetmeye devam edecek olursak; Görüş açınızın yeterli olduğu konumda mutlaka işaretlemeleri vererek diğer sürücüleri uyarıp, geçmek istediğiniz araca yaklaşmadan takip mesafenizi koruyarak sollama gerçekleştirilir.
Trafikte Takip Mesafesi Nasıl Olmalıdır?
İyi bir sürücü takip mesafesini neye göre ayarlayacağını çok iyi bilir. Unutmayalım ki hızımız arttıkça önümüzdeki araçla takip mesafemizin de artması gerekir. Hızı yüksek olan bir araç durma mesafesinin de uzayacağını bilir. Hızımızı artırdığımız zaman hem takip mesafemizi artırmalı hem de bakışımızı olabildiğince en ileri noktaya getirmeliyiz ki olacak durumları önceden görelim ve önlemlerimizi alabilelim. Takip mesafesi kural ihlali sonucunda meydana gelecek kazada kuralı ihlal eden bu sürücü asli kusurlu olacağını unutmamalıdır. Trafikte takip mesafesi nasıl olmalıdır? Sorusunu da bu şekilde yanıtlayabiliriz.
İyi bir sürücü olmak için püf noktaları nelerdir? Konumuza tekrar dönecek olursak; Virajları ele alalım. Virajlar en tehlikeli yol bölümlerinin başında yer almakta. Ve ülkemizde de çok sık karşılaşacağımız yol tipleri arasında yer almaktadır. Bu sebeple virajlara girmeden önce alınması gereken tüm tedbirler alınmalıdır. Örneğin hız azaltılması, vites küçültülmesi ve doğru direksiyon tutuşunuzun ayarlanması gerekir. Viraja girerken alınması gereken sürüş çizgisi de viraj hakimiyetini artıracaktır. Peki viraj çizgisi nasıl olmalıdır? Virajın sürüş çizgisi genişten dara doğru olmalıdır.
Akan trafikte sıkışık bir trafiğin içinde sürekli şerit değiştirmekten kaçınılmalıdır. Bu hem yakıt sarfiyatına neden olur hem de diğer sürücüleri tehlikeye atabilir. İyi bir sürücü aracını iyi tanımalıdır. Aracında olan arızaları yola çıkmadan önce gidermelidir. Bu hem sizin hem de trafikteki diğer sürücülerin güvenliği için çok önemlidir. İyi bir sürücü olmak için güvenli sürüş teknikleri uygulamayı unutmayın!
Numaranızı bırakın biz sizi arayalım.